3 Februari 2018 v.v.Hekelingen JO15-6 – v.v.Hekelingen JO15-3

Scheidsrechter: Jeffrey Blaas

 

De laatste oefenwedstrijd voor het seizoen weer gaat beginnen is een feit.

Voor de wedstrijd start is de sfeer in de kleedkamer zeer rustig.
Alle spelers lijken zelfs nog te slapen.
Tijdens de warming up zijn ze ook niet vooruit te branden.
We hopen dat dit in de wedstrijd beter gaat.

Vandaag een oefenwedstrijd tegen de C3. Een iets ander kaliber dan waar we al tegen hebben geoefend. We weten dat we kunnen winnen als we er allemaal voor gaan.
Een leuke pot zal het zeker gaan worden.

De wedstrijd gaat van start. Direct laat C3 zien dat vandaag hen taak is het opjagen van de bal en tegenstander. Goed om te zien dat onze jongens van de C6 daar de eerste paar minuten mee worstelen maar al snel beter mee om weten te gaan en hen eigen spel gaan spelen.
We gaan steeds meer druk zetten en de eerste kansen voor de C6 zijn er en zeker niet de minste kansen.

Een snelle tegen aanval wordt goed geblokt door de verdediging van C6 en direct zetten wij druk en wat gebeurd daar. Een zeer mooie snelle aanval en … jawel de 1-0 ,maar…..o nee afgekeurd, buitenspel en terecht. De aanval zelf was perfect. De bal rolde langzaam de goal binnen. Maar er stond 1 speler buitenspel en die tikte net voor de bal over de lijn ging de bal nog aan, en binnen, waardoor het op dat moment buitenspel was.

We gaan weer verder. De opbouw van C3 is mooi om te zien. Ook een speler die in de dekking staat wordt aangespeeld en de bal wordt rustig terug gekaatst, leuk om te zien. Hier is een punt waar wij, C6, een stukje van kunnen leren. Wij zijn te onrustig in bal bezit.

Een achterbal word als corner gezien door de scheids. Kan gebeuren. De bal word onzorgvuldig weggewerkt en de spelers lopen niet uit. Een schitterend schot van afstand over de keeper die op dat moment te ver voor zijn goal staat en de 0-1 is gescoord een mooi doelpunt.

We laten het er niet bij zitten en blijven leuke duels leveren soms iets op de grens van beide partijen.

Iets wat C6 echt niet slim uitspeelt vandaag zijn de corners. Continue worden de spelers met 2 handen vast gehouden. In plaats dat ze er gebruik van maken en een strafschop zouden krijgen, die het ook is, blijven ze stuk voor stuk als makke lammetjes staan zonder er iets van te zeggen.

We gaan rusten met een 0-1 stand.

Een leuke wedstrijd die zeker niet word gedomineerd door een van de partijen. Een 1-1 zou een eerlijkere stand zijn geweest qua spel maar zo is voetbal, als je niet scoort heb je geen doelpunt.

De tweede helft gaat van start.

We gaan weer fel van start, en zetten direct druk.
Onze achter-ballen zijn vandaag een probleem.
Uitgelegd in de kleedkamer dat een achterbal uit de 16 moet zijn geweest voor het spel weer verder kan. De C3 zette constant druk maar als de bal er niet uit is moet hij worden overgenomen.
Even voor de ouder van C3 die zich niet netjes gedroeg en als een beest tekeer ging dat die regel niet bestaat! (2. Als de bal niet rechtstreeks buiten het strafschopgebied wordt getrapt of wordt geraakt door een speler voordat de bal het strafschopbied verlaat, wordt de doelschop overgenomen.)
https://www.knvb.nl/downloads/bestand/4841/spelregels-veldvoetbal-versie-13-juli-2016 pagina 62!”

C6 nam namelijk een doelschop de bal was nog ruim binnen de 16 op het moment dat C3 speler de bal pakt en binnen schiet. De scheidsrechter keurt de goal goed waardoor er veel vragen ontstaan maar ….. de scheidsrechter bepaald.

Wel is direct te zien dat de zin een stuk minder is bij de C6. Maar goed hier leren ze van want ook dit gebeurd in een echte wedstrijd. Enige wel is dat als een grensrechter (assistent scheidsrechter) netjes de spelregels direct ter plaatse wil laten lezen, alvorens er is afgetrapt, daar niets mee gedaan wordt. Beetje jammer.

We gaan weer verder een 0-2 achterstand maar we zijn niet compleet uit het veld geslagen.
Zeer leuke aanvallen en een periode waar we gewoon continu druk blijven zetten en zeer goed voetbal laten zien. Een doelpunt en eigenlijk een gelijkspel was zeker verdiend geweest maar helaas.

De wedstrijd werd afgesloten met een 0-2 overwinning voor de C3 een zeer leuke pot om te zien zeker voor de neutrale supporter.

Na de wedstrijd zijn we naar de tribune van het hoofdveld gegaan.

Daar stonden namelijk nog de zeer verdiende prijzen voor de spelers.
De eerste helft van de competitie is namelijk afgesloten en we zijn officieel kampioen geworden!!!
Een zeer leuke en knappe prestatie waar we als trainers, ouder en spelers natuurlijk zeer trots op zijn.

Nu bijna beginnen aan de nieuwe competitie!

Tot maandag allemaal.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .